Aktivitete

Tre shërbime kombëtare mbështeten për herë të parë nga Ministria e Shëndetsisë dhe Mbrojtjes Sociale

Tre shërbime kombëtare mbështeten për herë të parë nga Ministria e Shëndetsisë dhe Mbrojtjes Sociale. Ky është hapi i pare pozitiv në ndihmë të luftës kundër dhunës në familje dhe asaj me bazë gjinore.
Mos Hesht! Denonco në 116117 – numër pa pagesë

Shkembim eskperience me koleget e ardhura nga qendra Argitra-Vizion ne Peshkopi

Shkembyem dje eskperiencen tone me koleget e ardhura nga qendra Argitra-Vizion ne Peshkopi. Nje takim i dobishem dhe per t’u vazhduar. Takimit iu bashkua edhe Ministrja e Shendetsise dhe Mbrojtjes Sociale Ogerta Manastirliu per nje njoftim shume te rendesishem per Linjen Kombetare per Gra dhe Vajza.

Aktivitet ndergjegjesues organizuar nga “Linja e Keshillimit per Gra dhe Vajza”

Aktivitet ndergjegjesues organizuar nga “Linja e Keshillimit per Gra dhe Vajza” ne bashkepunim me Sherbimi Social Shteteror, i zhvilluar ne ambjentet e QKTE me grate dhe vajzat.

Takim me studentët e vitit të tretë në degën e Studimeve Psikosociale

Linja e Këshillimit mirëpriti sot në ambjentet e saj studentët e vitit të tretë në degën e Studimeve Psikosociale pranë UNIVERSITETI MESDHETAR I SHQIPERISE.
Studentët u familjarizuan me shërbimet që Linja ofron për viktimat e dhunës në familje, si dhe me shërbimin rehabilitues për burrat dhunues Linja Këshillimit për Burra dhe Djem.

Ditë trajnimi për punonjësit e shërbimit të provës dhe atij penitenciar

Ditë trajnimi për punonjësit e shërbimit të provës dhe atij penitenciar, mbi punën efektive me dhunuesit, viktimat e dhunës në familje dhe barazinë gjinore.
Norwegian Embassy in Prishtina Partners Albania for Change and Development

Diskutim për mundësitë që komuniteti i Kamzës ofron për zhvilimin ekonomik dhe social të gruas

Sot pranë Qendrës Shpresë në takim me gratë, banore të Kamzës, ku u fol për pasojat e pabarazisë mes grave dhe burrave dhe ku diskutuam për mundësitë që komuniteti i Kamzës ofron për zhvilimin ekonomik dhe social të gruas.
Partners Albania for Change and Development, Norwegian Embassy in Prishtina

LKGV organizoi takimin ndërgjegjësues me gratë e komunitetit të Bathores

LKGV organizoi takimin ndërgjegjësues me gratë e komunitetit të Bathores, ku u diskutua mbi barazinë gjinore dhe rolin e grave në komunitet, të barabartë me atë të burrave.
Partners Albania for Change and DevelopmentNorwegian Embassy in Prishtina

LKGV zhvilloi në Elbasan trajnimin me përfaqësues të policisë, bashkisë, shoqërisë civile, drejtorive rajonale shëndetësore dhe të arsimit

LKGV zhvilloi në Elbasan trajnimin me përfaqësues të policisë, bashkisë, shoqërisë civile, drejtorive rajonale shëndetësore dhe të arsimit.
Punonjësit e institucioneve u trajnuan si aktorë të cilët luajnë një rol kyç në komunitet për identifikimin dhe parandalimin e ekstremizmit të dhunshëm.

Workshop i zhvilluar ne institutin Harry T. Fultz

Workshopi i zhvilluar sot ne institutin Harry T. Fultz, ku u diskutua me djemte mbi menaxhimin e emocioneve dhe parandalimin e dhunes.
Falenderojme nxenesit te cilet u perfshine me kenaqesi ne kete diskutim te frytshem!

Partners Albania for Change and Development Norwegian Embassy in Prishtina

Workshop me grate e Elbasanit, ku u diskutua per rolin parandalues te grave per sa i perket ekstremizmit te dhunshem dhe radikalizimit fetar

Workshop me grate e Elbasanit, ku u diskutua per rolin parandalues te grave per sa i perket ekstremizmit te dhunshem dhe radikalizimit fetar.

Ne ndihesh i paqarte, i painformuar ose i rrezikuar nga ekstremizmi i dhunshem, mund te kerkosh ndihme pa pagese ne numrin e telefonit 116117 ose 042233408